Economia 08/08/2021

Armengol plantejarà el problema de la sobrepoblació a la conferència de presidents

Negueruela creu que el president Sánchez serà conscient de la necessitat d'un nou finançament

1 min
La sobrepoblació i els seus costos conjuntament amb el problema de l'infrafinançament seran temes cabdals a la conferència de presidents.

PalmaLa conferència de presidents autonòmics d'aquest divendres 30 de juliol està agafant embranzida així com s'acosta. La reunió se celebrarà a Salamanca, a Castella i Lleó, comunitat que es troba immersa dins el problema de la despoblació. Però segons ha explicat el portaveu de l'Executiu Iago Negueruela, el Govern de les Illes també vol posar sobre la taula el tema de la sobrepoblació, ja que és un problema que afecta molt al territori balear ocasionant costos extres. Així i tot, Negueruela també ha admès que no es té intenció d'exigir un canvi de model de finançament, ja que creu que el president del govern, Pedro Sánchez, tendrà en compte la realitat sobrepoblacional de les Illes.

El sistema de finançament caducat des de 2014

Al problema de sobrepoblació, a més, se li ha de sumar la realitat que suposa la població flotant, molt present a les Illes cada temporada, ja que es dona servei a milions de turistes. Això, segons explicava Negueruela, crea la necessitat de tenir un sistema públic amb molta capacitat de reacció i molt ampli. Tot això sumat al problema sobrepoblacional d'unes Illes que han crescut de forma accelerada des dels anys 80.

L'infrafinançament sobre la taula

Després de la cimera entre el govern del País Valencià i l'Illenc, va quedar patent i sobre la taula que el tema de l'infrafinançament era cabdal i que s'havia de resoldre. És un problema històric per ambdós territoris perpetuat per diferents governs estatals que no han posat fil a l'agulla. A més, sumat al problema de la sobrepoblació i dels costos que inclouen aquesta realitat, sembla que també ha de ser un punt rellevant per tractar a la conferència de presidents.

stats