Economia 26/02/2021

El Govern balear inclou en les ajudes econòmiques els firaires i organitzadors d'esdeveniments

Els doblers han de servir per pal·liar les conseqüències de les restriccions aprovades per l'Executiu per fer front a la pandèmia

Ara Balears
1 min
El Govern balear inclou en les ajudes econòmiques als firaires i als organitzadors d'esdeveniments

El Govern balear ha acordat aquest divendres ampliar els sectors econòmics als quals aniran dirigides les ajudes acordades en el conveni del Consell insular de Mallorca per pal·liar les conseqüències de les restriccions aprovades per l'Executiu a fi de frenar l'augment de casos de coronavirus. Se'n beneficiaran els sectors dels firaries, que engloba els jardins i parcs d'esbarjo, parcs d'atraccions i aquàtics, comerç i serveis de restauració propis de fires i revetles; i, els organitzadors d'esdeveniments, com són congressos, casaments i espectacles esportius.

El Consell de Mallorca ha obert aquesta setmana una nova convocatòria per a la concessió d'aquestes ajudes a empreses organitzadores d'esdeveniments, firaries i balnearis per un import de 3.000 euros per empresa o establiment, segons informa l'agència Efe. El Pla d'Ajudes acordat pel Govern, els consells insulars, la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears i els agents econòmics, socials i polítics permet mobilitzar 110 milions d'euros, 60 milions dels quals es destinaran a ajudes directes als sectors més afectats.

Dins d'aquestes ajudes es troba la creació d'un fons obert per als sectors productius, dotat amb 30 milions per convocar ajudes des dels diferents consells, i un altre fons, també de 30 milions, per convocar ajudes des dels ajuntaments.

stats