Economia 25/09/2020

El Govern destina 815.000 euros a ajudes per a l'economia social

En plena pandèmia s'han creat 15 microcooperatives en diversos sectors i 40 nous llocs de feina

Catalina Riera
1 min
En concret hi haurà tres línies d'ajudes.

PalmaEl Govern ha presentat aquest divendres tres línies d'ajudes de 815.000 euros destinades a l'economia social. Aquestes ajudes es distribuiran en tres convocatòries, segons ha explicat aquest divendres el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, després de la reunió mantinguda entre els diferents representants de les principals agrupacions de l'economia social.

La presidenta de la Unió de Cooperatives de les Illes Balears, Malena Gelabert, ha destacat que en plena pandèmia "s'han creat 15 microoperatives, de diversos sectors, i 40 nous llocs de feina". En aquest sentit ha destacat el paper que té l'economia social en la societat, ja que "contribueix de manera clara a un nou model econòmic; tot i estar afectats per una crisi sanitària, aquests models empresarials es mostren vàlids". Així mateix, ha valorat positivament aquests ajuts de l'Executiu, perquè "ens ajuda a continuar creant llocs d'ocupació estables i de qualitat".

Per part seva, Negueruela ha especificat que hi haurà tres línies d'ajudes. Per una banda, hi haurà ajuts pel foment i difusió de l'econòmica social i pel suport a l'associacionisme de cooperatives, societats laborals i empreses d'inserció afectades pel covid-19. També es destinarà una línia a fomentar l'economia social mitjançant la promoció de l'ocupació i la millora de la competitivitat. La tercera convocatòria s'adreça a oferir ajuts per pal·liar els efectes de la crisi sanitària fomentant l'economia social i el suport al manteniment dels llocs de treball a les empreses d'inserció.

stats