Economia 15/03/2021

Eivissa rebrà 144 milions en ajudes per a 6.458 empreses i autònoms del fons extraordinari de l’Estat

Per part seva, Formentera en rebrà més de 12 milions

ARA Balears
2 min
Un bar de Formentera.

PalmaEl Govern balear estima que Eivissa rebrà 144 milions d'euros en ajudes per a 6.458 empreses i autònoms, segons ha anunciat la presidenta, Francina Armengol, aquest dilluns després de reunir-se amb els agents socials i econòmics de l'illa. Segons ha informat l'Executiu en un comunicat, hi podran accedir prop de 2.958 empreses eivissenques, 2.647 de les quals són de menys de 10 treballadors, i uns 3.500 autònoms.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assegurat que aquesta quantia forma part dels prop de mil milions d’euros que el conjunt de les Illes Balears rebrà per part de l’Estat en ajudes directes i les noves línies de crèdits i recapitalització. Respecte dels terminis, Armengol ha assenyalat que el govern espanyol té un mes i deu dies per fer la transferència i per enviar les dades de l'Agència Tributària, que permetran “generar crèdit” i treure la línia de subvencions.

Segons Armengol, aquest repartiment de fons "ha suposat un acord històric” i ha destacat la importància d’una mobilització de recursos públics “mai vista” que van destinats directament a les empreses per salvar-les. "Hem treballat de manera conjunta a les Illes Balears per poder assolir aquesta reivindicació justa i necessària per a la nostra terra", ha recalcat la presidenta.

La presidenta del Govern també ha anat a Formentera aquest dilluns per informar de la quantitat que rebrà l'illa i ha assegurat que rebran 12,4 milions d'euros, que podrien arribar a 554 empreses i autònoms. Durant la visita a la pitiüsa menor, Armengol ha explicat que l'executiu espanyol dedica una partida específica a les Balears i les Canàries de 2.000 milions d'euros en ajudes directes, més 900 milions dels quals seran per a les Illes i es repartiran en funció de les pèrdues econòmiques sofertes el 2020.

Mil milions per a les Illes Balears

Cal recordar que les Illes Balears rebran prop de 1.000 milions d’euros del paquet d’ajudes per valor d’11.000 milions d’euros. En concret, es tracta de tres fons: el més gran, de 7.000 milions d’euros, en ajuts directes finalistes; un fons per valor de 3.000 milions d’euros per a reestructuració dels crèdits avalats per l’ICO, i un fons de recapitalitzacions d’empreses mitjanes, a través de COFIDES, amb 1.000 milions d’euros.

stats