Mercat de fitxatges
Economia 13/04/2023

Foment fitxa un ex-CEOE i revifa les tensions entre patronals

Joaquim Llansó presidirà el Consell Assessor d'Infraestructures i Microsoft Espanya té un nou director de regulació

2 min
La seu de Foment del Treball

BarcelonaJosep Sánchez Llibre, president de Foment del Treball, no desisteix en la seva cursa amb el president de la patronal espanyola CEOE, Antonio Garamendi. Després que la candidatura de la vicepresidenta de Foment, Virginia Guinda, fracassés a les urnes a les darreres eleccions, les tensions entre la patronal catalana i l'espanyola són més que evidents. L'aposta de Sánchez Llibre per no perdre pistonada entre l'empresariat de Madrid l'ha portat a fitxar un exdirectiu de la CEOE per dirigir la nova delegació de Foment a Madrid. Alhora, també un ex de Foment, Joaquim Llansó, serà el nou president del Consell Assessor d'Infraestructures.

Foment del Treball fitxa un ex de la CEOE per guanyar influència a Madrid

La patronal Foment del Treball vol guanyar influència a Madrid, i per fer-ho ha recuperat un ens centenari, la Societat Barcelonesa d'Estudis Econòmics i Socials. És l'aposta del president Josep Sánchez Llibre, que a més ha fitxat un ex de la CEOE per dirigir aquesta delegació madrilenya de la institució. Es tracta, concretament, del director de relacions laborals de la CEOE entre el 2014 i el 2019, Jordi García Viña. Doctorat en dret laboral per la UB, és catedràtic a la Universitat de Barcelona i entre el 2019 i el 2022 va ser director de l'àrea laboral de KPMG.

Joaquim Llansó, nou president del Consell Assessor d'Infraestructures de Catalunya

El Consell d’Entitats ha escollit Joaquim Llansó com a president del Consell Assessor d’Infraestructures de Catalunya (CAdIC), constituït el 2017. Aquest és un òrgan col·legiat format per 17 experts independents de reconeguda trajectòria, que té per objecte l’anàlisi, avaluació, deliberació i proposta d’iniciatives i polítiques públiques en l’àmbit de les infraestructures a Catalunya. Enginyer de ponts i camins, Llansó ha treballat en grans grups espanyols d'aquest àmbit com ACS, OHL, Ferrovial i FCC, i també per a Prointec, empresa d'enginyeria d'Indra. També va presidir durant prop de vuit anys la Cambra de Contractistes d'Obres de Catalunya i ha ocupat llocs de rellevància en patronals com la Confederació Nacional de la Construcció. Va ser vicepresident de Foment del Treball fins al 2022.

Gabriel López Serrano, nou director de relacions institucionals i regulació de Microsoft a Espanya

Microsoft Espanya ha anunciat el nomenament de Gabriel López Serrano com a nou director de relacions institucionals i regulació de la companyia. Compta amb una àmplia carrera dins del sector legal i tecnològic, desenvolupada en diferents empreses d'àmbit internacional. El 2014 es va unir a Microsoft com a assessor legal i aviat va assumir el lloc d'advocat i director d'afers governamentals de la filial. Amb anterioritat a la seva incorporació a Microsoft, va exercir de responsable d'assumptes regulatoris, especialitzat en transaccions internacionals i regulació al continent americà per a AT&T. Més tard, es va unir a Nokia com a advocat i director de polítiques públiques per al sud d'Europa.

stats