Economia 25/02/2019

El rei Felip VI, Quim Torra i Pedro Sánchez inauguren el Mobile World Congress

El president de la Generalitat ha esquivat la fotografia amb les autoritats espanyoles a l'estand d'Espanya del congrés

Paula Solanas
2 min
El rei Felip VI, acompanyat del president espanyol, Pedro Sánchez, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, durant la inauguració del MWC

L'Hospitalet de LlobregatEl rei Felip VI ha inaugurat oficialment aquest dilluns al matí la catorzena edició del Mobile World Congress a Barcelona. El monarca espanyol ha saludat les autoritats locals i els representants de la GSMA, la patronal de les ‘telecos’ que organitza el congrés. Durant la inauguració ha coincidit amb el president de la Generalitat, Quim Torra; el president espanyol, Pedro Sánchez, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

A la rebuda institucional també hi han participat els ministres Nadia Calviño i Pedro Duque; el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, i els consellers Jordi Puigneró i Àngels Chacón. Torra ha esquivat la fotografia amb les autoritats espanyoles i Felip VI a l’estand d’Espanya del congrés. En canvi, Colau sí que ha posat amb Sánchez, els ministres Duque i Calviño i el rei.

Abans d'arribar a la fira tecnològica, segons informa Efe, els dos president i Felip VI han participat en una reunió amb els responsables de la GSMA. El conseller delegat de l'organització, John Hoffman, va explicar en la roda de premsa de presentació de la fira que l'any passat l'entitat tenia preparades dues ciutats alternatives per traslladar-se fora de Barcelona per la situació política.

Després de la primera passejada al congrés, el president de la Generalitat ha evitat fer declaracions sobre la seva trobada amb el rei, però sí que ha recordat l'absència de l'expresident català, Carles Puigdemont, juntament amb els presos i polítics independentistes a l'exili. "Hem de poder liderar aquest canvi, si no ho hem nosaltres ens ho faran uns altres", ha dit Torra sobre la importància de les innovacions tecnològiques que centraran el Mobile.

La part més institucional del congrés va començar ahir amb el sopar inaugural, al qual també van assistir el rei Felip VI, Torra i Colau, que no van participar en el besamans. La vetllada, en què el monarca va defensar la Constitució, va evidenciar les tensions polítiques que es viuen entre la Generalitat i l’Estat.

stats