Economia 11/12/2020

Els transportistes de les Balears continuen reclamant un centre de logística a Mallorca

Segons un estudi realitzat per la Federació Empresarial Balear de Transports, la creació del centre cerca reduir les despeses de moviment, emmagatzematge i distribució

Ara Balears
1 min
El 2016 van passar un total de 14,6 milions de tones pels cinc ports balears que gestiona l'APB.

PalmaLa Federació Empresarial Balear de Transport (FEBT) ha realitzat un estudi per determinar quines són les necessitats del sector amb relació a la creació d'un Centre Integrat de Transports a Mallorca. Per fer-ho, han recollit dades de més de quaranta professionals del transport a l'illa. La Federació fa quinze anys que reclama la creació del centre, que està prevista en el Pla Director Sectorial de Transports aprovat fa anys pel Govern balear.

El president de l'Agrupació de Transports de Mercaderies de les Balears, Ezequiel Horrach, ha explicat en roda de premsa que el centre logístic ha de permetre centralitzar totes les activitats de l'illa per coordinar el repartiment de mercaderies. D'aquesta manera es volen reduir les despeses de transport, emmagatzematge i distribució. Segons informa la FEBT, 400.000 vehicles de mercaderies circulen cada any per l'illa. Per aquest motiu, argumenten que el centre ha d'ajudar a ordenar el trànsit urbà, augmentar la fluïdesa en el transport.. També se cerca rebaixar la contaminació ambiental i acústica.

Un altre dels objectius del centre és augmentar la seguretat dels professionals i els seus vehicles. El gerent de la FEBT, Salvador Serra, ha explicat que els treballadors han demanat que el centre disposi de serveis de restauració i hostaleria per poder passar-hi la nit, a més de benzineres i punts de recàrrega elèctrics. Des de la Federació preveuen que el centre ocupi una superfície de 20 hectàrees que s'ubicarà en un espai proper al port i a l'aeroport, tot i que no han concretat exactament on. Tampoc han detallat el pressupost que caldrà per construir-lo.

stats