Economia 22/04/2022

La facturació del sector serveis puja un 44% a les Balears

Les Illes són la segona comunitat de l'Estat amb un major increment

ARA Balears
1 min
Un cambrer atén diversos clients a la terrassa d'un bar a Palma.

PalmaLa reactivació de l'economia balear continua avançant i el sector dels serveis continua recuperant força després de la crisi econòmica provocada per la pandèmia. Segons les dades que aquest divendres ha publicat l'Institut Nacional d'Estadística, durant el mes de febrer es va registrar un increment del 44% en el sector serveis de les Illes en comparació amb les dades recollides el mateix mes de l'any passat.

L'augment de la facturació d'aquest sector registrat a l'Arxipèlag és el segon més elevat de tot l'Estat –només per darrere de les Illes Canàries, +46,6%– i quasi el doble de la mitjana estatal, que s'ha situat en el +23,5%. A més, les Balears lideren també la taxa anual d'ocupació en el sector dels serveis durant el mes de febrer amb un increment d'un 9,9%, també molt per sobre de la mitjana estatal, que és del 4,4%.

En concret, a les Balears l'índex de xifra de negocis d'aquest sector se situa en el 81,7, la qual cosa suposa aquest increment del 44% i d'un 40% des de principi d'any. Mentrestant, el seu índex d'ocupació està, al febrer, en el 89,7%, un augment mensual del 2,4%, anual del 9,9% i del 8,5% des de principi d'any.

stats