Economia 20/05/2022

La facturació del sector dels serveis augmenta un 39% a les Illes el març, el segon major increment de l'Estat

La mitjana espanyola se situa en un 18%

ARA Balears
1 min
Un cambrer atén un client a un bar de Palma.

PalmaEl sector dels serveis va elevar la facturació un 39,6% a les Balears el març respecte del mateix mes del 2021, la qual cosa suposa el segon major increment de l'Estat, després del registrat a les Canàries (49,7%). Segons ha informat aquest divendres l'Institut Nacional d'Estadística (INE), l'increment de les Illes es troba també molt per sobre de la mitjana espanyola, d'un 18,2%. A més, l'Arxipèlag lidera la taxa anual d'ocupació el mes de febrer, amb una pujada d'un 16,3%.

Segons ha explicat Europa Press, en concret, a les Balears l'índex de xifra de negocis se situa en el 98, la qual cosa suposa aquest increment d'un 39,6% i d'un 39,9% enguany. Mentrestant, el seu índex d'ocupació és el març d'un 97,4, un augment mensual d'un 8,5%, anual d'un 16,3% i d'un 11% des de principi d'any.

A escala estatal, el sector dels serveis va augmentar la facturació un 18,2%, i moderà en més de cinc punts l'ascens registrat el mes anterior (+ 23,5%). Amb l'avanç del març, els serveis encadenen 13 mesos consecutius de pujades interanuals al cap d'un any de caigudes a conseqüència de la pandèmia.

Dins dels serveis, l'hostaleria (serveis d'allotjament i serveis de menjar i beguda) va ser el sector que més va incrementar les vendes, un 85,4% en relació amb el mateix mes del 2021. En concret, els serveis d'allotjament van multiplicar per més de quatre les vendes el març en taxa interanual (+326,8%), mentre que els serveis de menjar i beguda van facturar un 50,9% més.

Destaquen també l'augment de les vendes de les agències de viatges i operadors turístics, que es van multiplicar per més de cinc (+422,4%), i del transport aeri, que les va multiplicar per més de dos (+161,4%).

stats