NEGOCIACIÓ
Economia 09/02/2018

La factoria d’El Caserío, a punt de ser absorbida

La fàbrica podria passar a mans de Quesería Ibérica, cosa que implicaria millores per als treballadors

Ivan Martín
2 min
Quesería Menorquina té 150 treballadors i el repte és mantenir els llocs de feina.

MaóContinuen les negociacions entre Quesería Ibérica i Quesería Menorquina per la compra de la fàbrica que en el seu moment va acollir la marca El Caserío. La factoria, ubicada a Maó, viu de nou amb incertesa aquests dies. Tot apunta que finalment l’operació es tancarà, però l’hermetisme és evident. De fet, la delegada sindical de l’empresa menorquina, Margot Sastre, no ha acceptat fer declaracions a l’espera de la finalització de les negociacions.

Actualment, Quesería Menorquina té 150 treballadors. El repte és mantenir els llocs de feina i, alhora, millorar-ne les condicions. El comprador potencial, Quesería Ibérica, és un grup industrial amb marques de renom dins el sector com Santé, Campoduero, Estepa i Pueblo Castellano. En cas que es tancàs l’acord, Quesería Menorquina deixaria de ser una societat laboral en mans dels seus empleats. Cal recordar que aquesta va ser la fórmula per recuperar la factoria de la desastrosa gestió duita a terme per Nueva Rumasa, que va acumular un deute de 30 milions d’euros.

Dues marques pròpies

Després de la venda de la històrica marca El Caserío, la fàbrica menorquina té dues marques pròpies, Medea i Flor de la Isla. A més, ven els seus productes a altres distribuïdores del sector.

Quesería Menorquina es proveeix de tan sols una desena de finques, mentre que el 1992 n’eren 300. D’aquestes deu, dues produeixen exclusivament per a la factoria de Maó. La resta han apostat pel formatge i desplacen a Quesería una part residual de la seva producció. En qualsevol cas, la quallada local que entra a la fàbrica representa el 30% del total que es compra a Menorca; el 70% restant arriba de fora de l’illa. Una hipotètica venda podria propiciar l’adquisició de quallada menorquina, que hauria de lluitar amb la desconfiança que l’etapa de la família Ruiz Mateos va deixar a l’illa de Menorca, ja que moltes factures es varen deixar de pagar. El preu actual del litre de quallada se situa en 2,10 euros, una xifra que podria millorar si Quesería Ibérica es decidís a apostar per aquest històric en hores baixes.

stats