Economia 17/03/2021

La fàbrica de Cemex a Lloseta tornarà a fer ciment

Inicialment treballarà en funció de la demanda

1 min
El Govern cerca finançament per transformar la fàbrica de Cemex en una planta d'hidrogen

PalmaLa fàbrica de Cemex a Lloseta ha anunciat que tornarà a produir ciment dos anys després de la paralització. Segons ha informat l'agència Efe, aquest dimecres la cimentera ha comunicat la reobertura de la planta a la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears. Cemex ha detallat que, inicialment, treballaran "en funció de la demanda" i ha remarcat que la situació sanitària actual obliga l'empresa a veure com "evoluciona el mercat" per planificar la reactivació empresarial i productiva.

A través d'un comunicat, l'empresa ha explicat que durant els dos anys de paralització han dut a terme tasques de manteniment de la maquinària de la fàbrica amb l'objectiu d'afrontar la represa de l'activitat "amb totes les garanties ambientals i en matèria de seguretat i salut".

El president de la Comissió Balear de Medi Ambient, Antoni Alorda, ha explicat a l'ARA Balears que l'organisme polític actualitzarà ara les mesures per controlar l'impacte ambiental de la cimentera. Segons ha explicat Alorda, abans de l'estiu l'empresa "coneixerà" quines mesures ha de prendre per adaptar-se a les noves tècniques disponibles.

A més, el president de la Comissió de Medi Ambient ha explicat que la reobertura de la cimentera ocuparà part d'un solar que estava previst per a la planta d'hidrogen i ha informat que hauran de negociar amb l'empresa amb l'objectiu que la reobertura no suposi cap problema per a la planta.

stats