Economia 03/12/2020

Gairebé 2.000 empreses de les Balears tenen problemes de liquiditat a causa de la pandèmia

És el que conclou un dels estudis fet per un equip de la Universitat de les Illes Balears presentat en la Jornada de la Càtedra Banca March d'Empresa Familiar

Ara Balears
1 min
També compta amb una segona línia d'ajudes de 426.000 euros

PalmaUn dels estudis presentats en la tretzena edició de la Jornada de la Càtedra Banca March d'Empresa Familiar conclou que 1.997 empreses de les Balears, d'una base total de 5.199, pateixen algun tipus de problemes de solvència o de liquiditat. Concretament, 752 tenen problemes de solvència i 1.245, de liquiditat. L'estudi fet per tres professors de la Universitat de les Illes Balears (UIB) ha agafat una mostra representativa de societats de dos o més treballadors que consten en el registre mercantil del 2020.

L'estudi mostra que entre les empreses familiars els problemes de solvència afectarien un 14,5%, mentre que entre les empreses no familiars, xifra en un 15,4% les que tindran problemes. La mida de les empreses és rellevant a l'hora d'explicar la probabilitat de fer front als problemes de liquiditat i solvència, que afectarien en major mesura les petites empreses, amb un 34,35 %, seguides de les mitjanes empreses, amb un 24,9%, i finalment, les menys perjudicades serien les grans, amb un 21,9%.

Amb aquest estudi es vol detectar aquelles empreses que en un futur poden no ser viables, i poder predir, si no hi posen solució, que poden arribar a tancar a llarg termini. L'estudi també conclou que amb la base de dades analitzada es preveu que per culpa de la crisi del coronavirus 41 empreses desapareguin.

stats