67 de les empreses de les Balears han sol·licitat un ERTO per rebrot

De moment afecten 475 persones treballadores

Un total de 67 empreses de les Balears han sol·licitat l'obertura d'un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) per rebrot i "de moment afecten 475 persones treballadors", ha afirmat el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Neguerurela, durant la compareixença d'aquest dimecres, en què ha explicat les dades de l'atur. Davant aquesta situació, Negueruela ha qualificat de "positiu" que s'utilitzin aquests mecanismes de protecció i té clar que durant les "pròximes setmanes aquesta xifra augmentarà de manera important" a causa de la reducció de l'activitat turística.

També ha destacat que de les 58.801 persones que encara es troben protegides per un ERTO, el 78,6% són a Mallorca; el 6,4%, a Menorca; el 14,1%, a Eivissa, i el 0,7%, a Formentera. No obstant això, ha insistit que la incorporació a l'activitat a les Balears "és més lenta que a la resta de l'estat espanyol".

Respecte de les dades de l'atur, en les quals les Balears encapçalen l'increment durant el mes d'agost i arriben als 73.753 desocupats, Negueruela ha dit que "són xifres elevadíssimes per un mes d'agost" i ha recordat que la figura dels ERTO ha funcionat com a mecanisme de protecció, ja que "permet mantenir els treballadors fixos discontinus i tota l'ocupació indefinida" protegint-los amb una prestació.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF