Economia 09/10/2019

L'economia circular podria suposar per al sector turístic un estalvi anual de 175 milions d'euros

Implantar aquesta forma de gestió més sostenible permetrà crear prop de 4.000 llocs de feina, segons un estudi de la fundació Impulsa

Ara Balears
2 min
Ampolles de vidre reutilitzades

PalmaEl director de la fundació Impulsa Balears, Antoni Riera, ha assegurat que la implantació de l'economia circular en el sector turístic a la Comunitat Autònoma suposaria el 2030 un estalvi de 175 milions d'euros anuals i una aportació de 4.000 ocupacions addicionals.

Riera ha afirmat que la implementació d'aquest tipus d'economia permetria a les 2.497 empreses que operen a les Balears i que consumeixen 800 milions d'euros en matèries primeres una reducció de materials d'entre un 15% i un 20%, la qual cosa aportaria un creixement d'un 0,6% al sector turístic a les Illes.

Quant a l'ocupació, la fundació Impulsa Balears, que es defineix com una plataforma per transformar la competitivitat del sector a les Illes, ha calculat que l'adaptació de l'economia circular suposaria la creació de 2.000 ocupacions directes i de 2.000 ocupacions indirectes el 2030.

Balears no ha de créixer "sobre la base de més turistes, sinó de més valor" i això significa "menys recursos, més vida útil dels productes, implementar la tecnologia, la mà d'obra qualificada i una governança ambiciosa", ha resumit Riera per explicar el que suposa l'economia circular.

Si no apostam per l'economia circular "ens quedarem fora del mercat", ja que "la sostenibilitat és una palanca clau per ser competitius", ha dit el director de la plataforma turística a les Balears.

Per a la responsable de sostenibilitat d'Iberostar, Soraya Romero, "la circularitat no és un projecte, ni una moda, sinó la manera de fer les coses", i implica assegurar els llocs de vacances, ja que la gent "va a una destinació, no a un hote,l i per això hem de conservar la destinació".

Romero ha destacat els esforços de la companyia per eliminar l'ús de plàstic el 2020, un consum de peix i marisc més responsable amb la salut dels oceans i diversos projectes per elevar la denominada salut costanera, que consisteix en la protecció d'esculls de coral, manglars i praderies d'algues marines.

El projecte de la fundació Impulsa Balears per fer aquest canvi en el sector té un pressupost de 100.000 euros (el 50% dels quals els aporta Iberostar), al qual s'han sumat 14 empreses del sector, entre les quals es troben Riu i Barceló.

stats