Economia 04/12/2020

Durant la campanya de Nadal se signaran un 25% menys de contractes que l'any passat

En el conjunt estatal, Adecco preveu que n'hi haurà 940.000, un 15% menys que el 2019

Ara Balears
1 min
/ ARA BALEARS

PalmaLa incertesa provocada per la segona ona de contagis i les restriccions horàries, d'aforament i els tancaments perimetrals afectaran negativament la campanya de Nadal d'enguany. Segons un informe d'Adecco, a les Balears està previst que se signin 3.800 contractes durant les festes nadalenques, una xifra que suposa un descens d'un 25% respecte de l'any passat.

Segons l'informe, el descens que hi haurà a les Balears serà un dels més grans de l'Estat, tot i que la pitjor dada s'espera que es produeixi a Astúries, amb un 30% menys de contractació que el 2019. En el conjunt estatal, Adecco preveu que se signaran 940.000 contractes, un 15% menys que en el mateix període de l'any passat.

Catalunya és la regió amb una previsió més elevada, amb una xifra que se situarà per sobre dels 162.600 contractes, i la segueixen Madrid, amb més de 153.200 contractes; Múrcia, amb 108.300, i Andalusia, amb 108.200.

Els perfils que més es reclamaran són els empaquetadors i preparadors de comandes i la diferència més significativa serà que enguany el personal estarà en els centres logístics i no en els comerços habituals.

Els sectors amb més contractacions

Tradicionalment el sector de gran consum (que inclou perfumeria, cosmètica, juguetes, electrònica, telefonia, etc.) i les àrees d'atenció al client és on es generen més llocs de treball. Tot i això, enguany, a causa de la pandèmia, s'han produït canvis de consum. Això ha fet que altres sectors dedicats a la distribució, la tecnologia, l'alimentació, el transport i la logística també augmentin la contractació.

stats