Economia 16/08/2021

El Govern destina deu milions d'euros a reformar el Parc Sanitari de Bons Aires

A més, l'Executiu també ha anunciat que invertirà 16 milions més en l'Atenció Primària d'aquest centre

ARA Balears
2 min
Entre d'altres, s'han reformat els edificis d'Alfàbia i Lluerna.

PalmaEl Parc Sanitari de Bons Aires canviarà d'aspecte gràcies a una inversió de deu milions d'euros per part del Govern. La reforma de l'hospital psiquiàtric també tindrà una altra inversió de 16 milions d'euros, i serà en l'Atenció Primària del complex. Les obres, a més, també consistiran a tirar a terra tot el mur que separa el parc del carrer de Jesús, i així quedarà obert a la ciutat. Fins avui, ja s'hi han invertit quatre milions d'euros i està previst que a partir del setembre se'n puguin licitar sis més. S'ha de tenir en compte que les reformes no es duran a terme fins d'aquí a un any, aproximadament, ja que s'estan licitant deu centres de salut nous a la vegada, i fins que no hi estiguin tots no es podrà començar.

Les estades de més de mig any a l'hospital psiquiàtric s'han reduït un 64% els darrers sis anys. És una dada que han reivindicat des del Govern, ja que és el mateix temps que fa que el Govern del Pacte va arribar a presidir l'Executiu. "Garantir una atenció molt més oberta i adequada a totes les persones amb un problema de salut mental era una de les assignatures pendents." En aquest camí, segons ha dit el Govern, pretenen aconseguir que els ingressos no siguin de llarga durada, "sinó que cada pacient pugui fer la seva vida diària en el seu entorn." En aquest sentit, s'ha assenyalat que des del 2015 els ingressos de més de mig any han passat de 130 a 44. Així i tot, hi ha 12 pacients que es mantenen en estades superiors a cinc anys.

Usos de les instal·lacions

La reorganització dels espais està prevista en el Pla estratègic de salut mental de les Illes Balears (2016-2022). L'objectiu de l'hospital és ser només un recurs residencial per a les persones amb un trastorn mental greu que requereixi ingressos perllongats. Fins ara, la unitat tenia 24 usuaris en espais en un estat deficitari clar. A partir del setembre, la situació canviarà i acollirà 14 pacients en un espai reformat de teràpia, convivència i amb habitacions individuals. Pel que fa a l'edifici de la Unitat de Patologia Dual, per a pacients amb un trastorn mental associat a una conducta addictiva, començarà l'activitat el novembre d'aquest any.

stats