Alimentació

Damm supera els 2.000 M€ de facturació el 2023

El grup cerveser dispara els beneficis fins als 130 M€

ARA
2 min
Fàbrica de Damm al Prat de Llobregat.

BarcelonaL'empresa d'alimentació i begudes Damm va tancar el 2023 amb una facturació de 2.061 milions d'euros, un 10% més que en l'exercici anterior, segons ha informat aquest dilluns la companyia en un comunicat. A més, ha incrementat un 28,2% el benefici net, fins als 130 milions.

Amb aquestes xifres, Damm assoleix amb dos anys d'antelació l'objectiu de superar els 2.000 milions en vendes que s'havia marcat per al període 2022-2025. Els comptes han tingut l'aprovació de la majoria de l'accionariat a la junta anual de l'empresa, celebrada aquest dijous a Barcelona, en la qual també s'ha donat el vistiplau al pagament de dividends.

En el comunicat, el fabricant de begudes ha ressaltat que l'increment de la facturació i dels guanys s'ha produït en un context "marcat per l'augment dels preus de l'energia, els materials i les matèries primeres". En aquest sentit, Damm ha dut a terme una política de "control de costos" combinada amb "l'esforç realitzat per impulsar les diferents marques i la seva vinculació i compromís amb els diferents territoris", ha assenyalat la mateixa empresa.

"La fortalesa de la demanda interna dels nostres productes, les perspectives positives del turisme i el desenvolupament internacional de la nostra distribució ens fan confiar que el 2024 serà també un any de creixement per a Damm”, ha destacat el conseller delegat del grup, Demetrio Carceller Arce, sobre les perspectives de cara al 2024.

La companyia va consolidar durant l'últim exercici els nivells de vendes dels seus negocis de begudes (cervesa, aigua, refrescos i lactis) i va tancar l'any amb un volum comercialitzat de 20,8 milions d'hectolitres. Aquest avanç positiu de les seves operacions ha permès a la companyia incrementar la seva plantilla fins a les 5.765 persones. El grup va tancar el 2023 amb 20,8 milions d'hectolitres de begudes venuts (cervesa, però també aigua, lactis i refrescos) i una plantilla de més de 5.700 treballadors. Damm exporta a 130 països –a 94 dels quals amb marques pròpies– i té dues fàbriques a l'estranger, una a Portugal i una altra al Regne Unit.

Inversions del 2023

El 2023 Damm va dur a terme diverses inversions. La primera va ser la compra del 60% de Nennisiwok, una companyia especialitzada en intel·ligència artificial (IA). L'operació busca sobretot accelerar la implementació de la IA en els processos de producció i comercialització de cervesa per tal de millorar l'eficiència de l'empresa. A més, el grup català va destinar 3,5 milions d'euros a ampliar la superfície del seu parc fotovoltaic, que actualment ocupa una àrea de 59.000 metres quadrats, i la Fundació Damm té prevista per a enguany la inauguració d'una ciutat esportiva de 30.000 metres quadrats a Montjuïc.

stats