Mercat de fitxatges
Economia 22/12/2022

Cuatrecasas manté Soraya Sáenz de Santamaría a la seva cúpula reformada

Mangopay fitxa un exdirectiu d'Amazon i Naturgy i Cellnex renoven la plana major

4 min
Oficines de Cuatrecasas al 22@ de Barcelona.

BarcelonaEl mercat de directius segueix ben viu amb el final d'any. Els últims dies hàbils del 2022 abans de Nadal ens deixen amb novetats de pes a les cúpules de Cuatrecasas –que renova la plana major i manté Soraya Sáenz de Santamaría–, la tecnològica Cellnex i Naturgy. També Mangopay creix amb una aposta per un directiu d'Amazon, i Wallbox incorpora un nou conseller procedent d'Iberdrola.

Javier Fontcuberta, nou director general de Cuatrecasas

Tal com va avançar l'ARA, l'advocat Javier Fontcuberta serà el nou director general del bufet català Cuatrecasas. Alhora, Luis Pérez de Ayala ha estat nomenat vicepresident de la firma. Fontcuberta és doctor cum laude en dret per la Universitat Ramon Llull i màster en assessoria jurídica d’empreses per IE Business School. Pérez de Ayala i Fontcuberta completaran la direcció de Cuatrecasas, integrada per Rafael Fontana com a president executiu i Soraya Sáenz de Santamaría com a sòcia adjunta a la presidència. De fet, l’expolítica va entrar al bufet amb aquest càrrec l'octubre del 2021, i és coneguda per ser la persona a qui Rajoy va encarregar la gestió del Procés i que va ser la cara de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya. Com a política va ser vicepresidenta i va ocupar tres carteres ministerials –Justícia, Sanitat i Presidència–, a més de ser portaveu del govern. Amb la caiguda de l’executiu va abandonar la política i va ser nomenada membre del Consell d’Estat. Segons va publicar Eldiario.es en el seu dia, Emilio Cuatrecasas, president d’honor del bufet, va ser condemnat el 2015 per vuit delictes fiscals, però va evitar la presó amb un pacte amb el fiscal i l’Advocacia de l’Estat, que depenia aleshores de Sáenz de Santamaría.

Soraya Sáenz de Santamaría

Ana García substitueix Leonard Peter com a presidenta d'una comissió de Cellnex

La companyia de telecomunicacions Cellnex ha nomenat Ana García com a presidenta de la comissió d'auditoria i gestió de riscos de l'empresa. El nomenament es produeix després que el fins ara president de la comissió, Leonard Peter, presentés la renúncia al càrrec per motius personals. Ana García era fins ara consellera independent de l'empresa. Alhora, Bertrand Boudewijn va presentar la seva renúncia com a membre de la comissió d'auditoria i gestió de riscos per centrar-se en les funcions de president del consell d'administració.

Naturgy nomena Raúl Suárez i Mònica Puente al capdavant de les distribuïdores a Espanya

Naturgy ha nomenat Raúl Suárez nou conseller delegat de Nedgia, la distribuïdora de gas del grup a Espanya, i Mònica Puente serà nova màxima responsable de l'UFD, la seva distribuïdora elèctrica. Suárez ha ocupat posicions de responsabilitat al grup durant més de 20 anys, tant a Espanya com a l'Amèrica Llatina, els últims al capdavant d'UFD. Suárez és enginyer de ponts i camins i substituirà en el càrrec Narcís de Carreras, que deixa la companyia. Per altra banda, Mònica Puente substitueix Raúl Suárez al capdavant de l'elèctrica UFD. Puente és enginyera industrial i, fins ara, estava al capdavant de la Zona Centre de la distribuïdora. Puente es va incorporar a Naturgy el 2004.

Jaime Aguirre de Cárcer, nou president de Mutua Universal en substitució de Juan Echevarría

Juan Echevarría Puig, president de Mutua Universal des del 2004, ha cessat voluntàriament del càrrec de la presidència als 96 anys. La junta directiva va aprovar el 20 de desembre que el seu substitut serà Jaime Aguirre de Cárcer y Moreno, qui fins ara era vicepresident primer. Aguirre de Cárcer és llicenciat en dret per la Universitat Complutense i actualment és directiu de Serveo Serveis, SA (anteriorment Ferrovial Serveis, SA), on va ser director general de recursos humans fins al 2015. També va ser conseller d'Amey, filial de Ferrovial.

Wallbox nomena Cesar Ruipérez membre del consell d'administració

L'empresa de carregadors per a vehicles elèctrics Wallbox ha nomenat César Ruipérez membre del consell d'administració de la companyia i president del comitè de govern corporatiu i nomenaments, en substitució de Diego Díaz, que fins ara ocupava el càrrec. Ruipérez era, fins ara, director de desenvolupament corporatiu a Iberdrola, on ha liderat projectes d'adquisicions, desinversions i fusions en diferents mercats i segments de negoci des de l'octubre del 2008.

Mangopay fitxa Carlos Sánchez Arruti com a nou director financer

El proveïdor d'infraestructures de pagaments específic per a plataformes Mangopay ha fitxat Carlos Sánchez Arruti, exdirector financer d'Amazon, com a nou director financer. El nomenament respon a l'expansió mundial de l'empresa després de l'adquisició de Nethone i la incorporació aquest any d'un nou director de tecnologia, un director d'ingressos i un conseller general. Abans del seu pas per Amazon, Sánchez Arruti també va exercir dos anys com a vicepresident de finances d'American Express, i va estar 14 anys a GE Capital. 

Antoni Monés, nou president de la Fundació per la Indústria

La Fundació per la Indústria de Sabadell ha nomenat Antoni Monés nou president de l'entitat. Monés és empresari tèxtil i inversor en capital risc i medi ambient, i pertany a la segona generació de l’empresa tèxtil Monés Monlan. La firma, fundada el 1947, es dedica a la preparació i la comercialització, en l’àmbit internacional, de llana europea per a usos industrials. El nou president és llicenciat en ciències econòmiques per la UAB i és patró de la Fundació per la Indústria des de la seva creació. També forma part del patronat de la Fundació Avan i la Fundació Bosch i Cardellach. Monés substituirà en el càrrec Miquel Ribé, president de la fundació des del juny del 2021.

stats