Economia 23/04/2021

Creix un 13% la creació d'empreses a les Balears durant el tercer trimestre d'enguany

En total se n'han registrades 882 de noves

ARA Balears
1 min
Augmenta la confiança empresarial a l'Arxipèlag.

PalmaLes Balears han registrat 882 noves empreses entre el gener i març d'enguany xifra que suposa un increment del 13,08% respecte del primer trimestre de l'any passat, segons recull l'Estudi sobre Demografia Empresarial, fet per Informa D&B. El capital invertit per crear aquestes companyies arriba als 51 milions d'euros. Es tracta d'una pujada del 76%, mentre que les dades nacionals es retallen un 3%, segons informa l'agència Efe.

En concret, el mes de març s'han constituït 372 empreses a l'Arxipèlag, un 40% més que l'any anterior, i s'hi han invertit 22 milions. Les tres empreses amb major capitalització nascudes aquest mes a les Balears són Grupsteh Holding (4,4 milions d'euros), Can Lluís Sant Mateu (2,5 milions d'euros) i Frares Prom (2,1 milions d'euros), localitzades a Capdepera, Sant Antoni de Portmany i Palma, respectivament.

Els sectors més populars per a la creació de nous negocis a les Balears són la construcció i activitats immobiliàries, el comerç, l'hostaleria i els serveis empresarials. Per altra banda, en l'àmbit estatal, les xifres de creació d'empreses pugen un 34% durant el mes de març i un 10% des de principi d'any, segons l'informe.

stats