Economia 16/12/2019

Correus Express supera a Menorca les 14.000 entregues del 2018 a mitjan desembre

Tot i el creixement que experimenten les vendes online, l'estiu és la temporada amb més volum de feina a les Balears

Ivan Martin
2 min
Els treballadors de Correus Express a Menorca afronten uns dies de màxima intensitat laboral.

MaóLes vendes per internet continuen creixent a Menorca. Així ho ha reconegut el director territorial de la zona mediterrània de Correus Express, Germán Cachafeiro. Quan faltaven dues setmanes per al dia de Nadal, la filial de Correus havia superat les 14.000 entregues que es varen efectuar durant la campanya corresponent a l’any passat.

La campanya de Black Friday, Cibermonday i Nadal ha experimentat un considerable increment, segons Cachafeiro: “El sector e-commerce ha augmentat un 15-20%. Cada any són més els paquets procedents de les botigues online. És un desafiament i hem d’adaptar-nos a la demanda”. El negoci digital ha disparat el volum de treball a totes les comunitats autònomes excepte Balears. “Mentre que en el conjunt de l’estat espanyol augmenten les entregues un 40-50%, la temporada amb més activitat a les Illes és l’estiuenca”, ha assenyalat.

Cachafeiro destaca les xifres de negoci relatives a Menorca i considera que el balanç de la campanya nadalenca serà històric. “Tenim una setmana menys que l’any passat perquè el Black Friday es va celebrar el 23 de novembre i aquest any s’ha traslladat al 29. Hem superat les 14.000 entregues i encara queda el tram final, fins a la nit del 24 de desembre”, ha remarcat. A més, el responsable de Correus Express ha reconegut que els principals productes que reparteixen per aquestes dates a l’illa són els vinculats al sector tèxtil i tecnològic.

Pel que fa a la logística, Germán Cachafeiro anuncia que “probablement” Menorca augmentarà de 9 a 13 les rutes de trànsit a partir del gener a causa de l’elevada demanda. Anuncia que canviaran les actuals instal·lacions a l’illa per millorar el servei i lamenta l’afectació del tancament dels ports marítims. “Se’ns acumula la mercaderia i ens genera un cert estrès. Estam permanentment en contacte amb les companyies navilieres”, ha destacat el director territorial de zona.

stats