Economia 26/03/2020

Barceló presenta un ERTO que afecta els seus 6.500 treballadors a l'Estat

La mesura s'aplicarà al cent per cent de la plantilla

Ara Balears
1 min
El grup Barceló ha tancat 68 hotels a l'Estat per la crisi del coronavirus.

PalmaEl grup hoteler mallorquí Barceló ha presentat un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) que aplicarà al cent per cent de la seva plantilla a Espanya, de 6.500 treballadors, segons ha informat l'agència Efe. El tancament dels 68 hotels a l'Estat i la suspensió d'activitats a les oficines centrals per la pandèmia del coronavirus han motivat que la companyia hotelera prengués aquesta decisió.

L'ERTO afecta el cent per cent de la plantilla i els hotels mantindran un mínim de persones –la direcció, els serveis tècnics i la seguretat– per mantenir-ho tot preparat per a la reobertura. Quant a les oficines centrals, Barceló ha presentat un ERTO de reducció que afecta tots els empleats amb fins a un 50% de jornada i salari pel cessament de l'activitat i els ingressos.

També s'han tancat o s'està preparant la clausura de la majoria dels hotels que té fora d'Espanya per l'aturada del negoci turístic a causa de les restriccions de moviments dictades per la majoria dels països per a contenir l'expansió de la Covid-19.

L'empresa afirma que això afectarà la pràctica totalitat dels 30.000 empleats de Barceló mentre duri la crisi sanitària mundial, i que la intenció és reprendre l'activitat tan aviat com sigui possible. La "solidesa" de la companyia i els seus 90 anys d'història són un "valor de confiança", assegura el grup hoteler, que assenyala que és "molt difícil" fer previsions atesa la magnitud d'aquesta crisi global.

stats