Economia 04/04/2020

El Govern habilita un telèfon d'atenció a la ciutadania per consultes sobre les ajudes d'habitatge

Aquest servei estarà operatiu a partir d'aquest dilluns de les 8 h a les 19 h

Ara Balears
2 min
El Govern habilita un servei telefònic d'atenció a la ciutadania sobre les ajudes en matèria d'habitatge.

PalmaLa Conselleria de Mobilitat i Habitatge ha informat que posa a disposició de la ciutadania un servei d'atenció telefònica per assessorar i resoldre dubtes entorn de les ajudes que s'han aprovat en l'àmbit estatal i en l'àmbit autonòmic en matèria d'habitatge.

Aquest servei estarà operatiu a partir d'aquest dilluns de les 8 h a les 19 h. Els ciutadans que es vulguin acollir a alguna de les mesures en matèria d'habitatge s'hi podran dirigir per ser assessorats sobre el procediment i els criteris per acollir-s'hi. El telèfon d'atenció al públic és el 900 10 79 20.

Entre les mesures pensades per als ciutadans que s'hagin vist perjudicats per la crisi provocada pel coronavirus, destaquen les ajudes al lloguer amb l'obertura d'una línia de microcrèdits sense despeses ni interessos per pagar el lloguer i a retornar en sis anys.

En el cas que el propietari del pis sigui un gran tenidor d'habitatges, s'oferirà als llogaters una reducció del 50% del lloguer o una reestructuració del deute en tres anys. En qualsevol cas, el Govern ha assenyalat que aquests també es poden acollir a les línies d'ajudes públiques.

A més, queden suspesos tots els desnonaments sense alternativa residencial fins que es compleixin sis mesos des del final de l'estat d'alarma i es prorroguen sis mesos els contractes de lloguer que estaven a punt de finalitzar.

En el cas de les hipoteques, existeix una moratòria de fins a tres mesos del pagament de la quota hipotecària. Aquesta moratòria també afecta els locals comercials o oficines d'autònoms que hagin vist reduïda la seva activitat a causa de la crisi sanitària.

Pel que fa als llogaters de l'Ibavi, queden exempts del pagament i de totes les despeses derivades del lloguer durant els mesos d'abril i maig (prorrogable fins al mes de juny). A més, el Govern ha anunciat que s'activa de manera immediata una partida de 9 milions d'euros per pagar les ajudes de lloguer que estaven en tràmit en aquests moments.

stats