Economia 30/11/2020

La contractació de persones amb discapacitat cau quasi un 40% a les Illes durant la pandèmia

Actualment, el 63,4% d'aquest segment de la població en edat laboral no té feina ni en cerca

Ara Balears
2 min
Les persones amb discapacitat estan guanyant visibilitat en el mercat laboral gràcies a projectes com aquest cèntric restaurant de Palma gestionat per la Fundació Amadip Esment.

PalmaVuit mesos després de la declaració de l'estat d'alarma a causa del covid-19, es pot veure el gran impacte que ha tingut el virus en la contractació de les persones amb discapacitat a les Balears. Entre l'octubre del 2019 i el mateix mes del 2020, la contractació d'aquestes persones ha disminuït un 39,4%, segons ha informat la fundació ADECCO en un comunicat.

Tot i aquest descens, des de la fundació expliquen que la del mes d'octubre no ha estat la caiguda més pronunciada. Des del començament es varen notar els efectes de l'estat d'alarma, ja que la contractació va caure un 32,8%. El mes de juny es va assolir la baixada més elevada en relació amb l'any anterior i la contractació va patir una caiguda del 46,7%.

Encara que l'any encara no ha acabat, des de la fundació ja preveuen que el 2020 es tancarà amb la primera caiguda en la contractació de persones amb discapacitat dels darrers deu anys. Es preveu que aquest 2020 acabi amb xifres similars a les del 2014. En el comunicat expliquen que ni tant sols la crisi econòmica de la dècada passada va frenar l'augment de contractacions d'aquest segment de la població.

Segons el director general de la fundació, Francisco Mesonero, "la destrucció de llocs de feina i el descens de les contractacions afecten tots els professionals"; tot i això, adverteix que "en el cas de les persones amb discapacitat el risc d'exclusió és doble". A més, es mostra preocupat que la crisi generi "un efecte de desànim" i que es freni la seva participació en el mercat laboral.

Mesonero explica que actualment el 63,4% de les persones amb discapacitat en edat laboral de les Balears no tenen feina ni en cerquen. En aquest sentit, remarca que "no podem permetre que el coronavirus suposi un retrocés en les conquestes socials que havíem aconseguit els darrers anys".

65 tallers per promoure l'ocupació de les persones amb discapacitat

El 3 de desembre, Dia internacional de les persones amb discapacitat, la fundació ADECCO durà a terme durant una setmana 65 tallers a les diferents delegacions espanyoles, per afavorir l'ocupació entre les persones amb discapacitat. "L'objectiu d'aquesta setmana d'activitats és generar una actitud i un marc favorables perquè les empreses contractin aquestes persones a fi de millorar-ne l'ocupabilitat", ha destacat Mesonero.

stats