Economia 14/11/2021

Consum recomana un Black Friday comprant en comerços de proximitat

L'objectiu és "generar llocs de feina i cohesionar pobles i ciutats"

ARA Balears
2 min
Una botiga del centre de Palma ofereix descomptes pel Black Friday.

PalmaLa Direcció General de Consum aconsella en el període especial de descomptes del Black Friday comprar al comerç de proximitat. El Govern balear ha exposat que l'objectiu és "generar llocs de feina i cohesionar pobles i ciutats".

La Conselleria de Salut i Consum ha assenyalat que l'informe de l'Institut Nacional d'Estadística situa les Illes al capdavant del consum de comerç electrònic en les compres per internet. En aquest sentit, l'Executiu ha llançat el missatge de compra segura i recorda que la millor fórmula i la més compromesa amb el medi ambient és la compra de proximitat i km 0.

Quant al comerç electrònic a les Balears, la Direcció General de Consum ha participat en dues campanyes de control de mercat: Comerç electrònic d'aliments i Control de la contractació de les pàgines web d'intermediació de serveis. Ambdues campanyes són del Ministeri de Consum.

En relació amb la campanya de Comerç electrònic d'aliments, Consum ha utilitzat la figura del Mistery shooping. Segons explica el director general de Consum, Félix Alonso, s'ha fet tot el procediment de compra i devolució del producte per controlar el compliment de la normativa en tot el procés. "Fins ara, només s'ha obert un expedient sancionador en el marc de la campanya del Comerç electrònic d'aliments, i tenim altres expedients de la resta de campanyes en estudi", ha dit Alonso.

Consum vol recordar els drets dels consumidors en les compres per internet i, al seu torn, conscienciar sobre la importància del consum de km 0. Per aquest motiu, el dibuixant Álex Fito ha creat una vinyeta que reflecteix la importància del consum de km 0. "Optar pel producte local estimula el comerç de proximitat i augmenta la competitivitat del comerç i del sector primari de les Illes Balears", assegura Alonso.

stats