Economia 20/10/2021

Consum obre gairebé 30 expedients sancionadors a empreses per clàusules abusives

L'import dels expedients sancionadors arriba a 909.251 euros

ARA Balears
1 min
Un avió a l'aeroport de Palma.

PalmaEl director general de Consum, Félix Alonso, ha anunciat que s'han imposat fins a 27 expedients sancionadors a empreses que han introduït clàusules abusives en els contractes dels consumidors. Aquestes sancions acumulen un import de 909.251 euros, i de totes, Alonso ha destacat les clàusules abusives de les aerolínies i de les entitats bancàries.

En aquest sentit, a 13 aerolínies se'ls ha obert un procés sancionador per la inclusió de dues clàusules abusives. La primera d'aquestes es referia al fet que si un passatger ha contractat diversos bitllets i no volia emprar-ne un, havia d'avisar la companyia, i si no ho feia se'l podia penalitzar. L'altra clàusula es tractava que si un dels trajectes contractats per l'usuari no s'usava, se li podien cancel·lar la resta compresos dins el mateix bitllet. Per aquests motius, les aerolínies han estat sancionades amb 697.350 euros.

A més, una aerolínia en concret amb seu a Irlanda ha rebut una sanció especial per introduir dins els "termes i condicions del transport" una clàusula que estableix limitacions en relació amb els embalums que els passatgers poden dur a cabina. Se supeditava a un pagament a part, i per això rebrà una sanció de 48.000 euros.

stats