Economia 01/01/2022

El Consell de Mallorca assumeix oficialment les competències d'ordenació turística

Així i tot, el Consorci Borsa d'Allotjaments Turístics (CBAT) no es traspassarà fins dia primer d'abril d'aquest 2022

ARA Balears
2 min
Turistes a l'aeroport de Palma.

PalmaA partir d'avui, dia primer de gener del 2022, el Consell de Mallorca assumeix les competències en matèria d'ordenació turística. El traspàs es fa efectiu després de l'acord arribat a l'octubre a la Comissió Mixta de Traspassos del Govern i la institució insular. Així i tot, el canvi no serà complet fins a l'abril, quan també es farà efectiu el traspàs del Consorci Borsa d'Allotjaments Turístics (CBAT).

Una de les conseqüències més immediates d'aquest acord són els 61 llocs de feina en matèria d'ordenació i inspecció turística, que passen de l'Executiu autonòmic a la institució insular. Així, després d'aquest traspàs, el Consell de Mallorca fa efectiu el mateix camí que ja havien fet els altres consells insulars i tindrà potestat planificadora, de gestió, facultat inspectora i també poder per sancionar.

Així, el Consell tindrà les plenes competències per la gestió dels recursos turístics de Mallorca, com la implantació de polítiques de qualitat turística, dels plans de modernització i, alhora, del desenvolupament de polítiques d'infraestructures turístiques.

En el seu moment, la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, va assegurar que es tractava d'un fet "històric" que la institució insular assumís totes les competències d'aquest sector. Segons va explicar, a partir d'ara el Consell tindrà un paper més actiu en els recursos i la capacitat per continuar apostant per un model de turisme sostenible.

El Govern, per part seva, encara mantindrà certes atribucions. Es tracta de la planificació general de l'activitat econòmica, la coordinació entre consells, la potestat reglamentària a tot aquell que s'excedeixi de la seva competència. El dia de l'acord, el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, va descriure el traspàs com a "lògic" i "coherent".

stats