Economia 05/05/2022

El Consell intensificarà les inspeccions contra els pisos turístics il·legals

La Direcció Insular de Transició i Ordenació Turística també pretén controlar el compliment del decret contra el turisme d'excessos

ARA Balears
1 min
Turistes passejant pels carrers de Palma.

PalmaEl Consell de Mallorca ha anunciat que intensificarà les inspeccions contra els pisos turístics il·legals. Com ja va anunciar l'ARA Balears, durant el 2022 ja s'han aixecat 361 actes per irregularitats en l'oferta. Així i tot, segons han reconegut, "la voluntat és actuar amb la màxima contundència i arribar a una xifra rècord el mes de maig".

Alhora, la Direcció Insular de Transició i Ordenació Turística ha anunciat que vigilarà el compliment del decret contra el turisme d'excessos. Segons han indicat, durant els primers quatre mesos del 2022 ja s'han fet inspeccions a Calvià i a la Platja de Palma.

Ara bé, allà on posarà més esment el Consell és en la inspecció de pisos per detectar irregularitats en el lloguer turístic. Segons s'ha indicat, es faran majoritàriament a Palma, on l'activitat no està permesa en edificis plurifamiliars. A més, s'hi afegirà un control exhaustiu a través de les plataformes de comercialització turística.

El Consell Insular també ha informat que aquests expedients poden tenir com a resultat sancions d'un mínim de 20.001 euros i un màxim de 40.000. Cal recordar que el primer de gener el Consell de Mallorca va assumir les competències en matèria d'ordenació turística.

stats