Economia 27/08/2020

El Consell de Mallorca amplia les ajudes de 1.000 euros per a autònoms i empreses de fins a cinc treballadors

Les subvencions aprovades al maig per cobrir les despeses de material sanitari s'adreçaven al petit comerç i establiments de restauració

Ara Balears
1 min
Un restaurant de Palma tancat, divendres. L’economia de les illes Balears depèn en un 35% de l’impacte del turisme.

PalmaEl Consell de Mallorca ha ampliat les ajudes destinades a autònoms i empreses de fins a cinc treballadors a totes les activitats econòmiques, segons ha comunicat la institució insular. El mes de maig ja es varen convocar dues línies de subvencions, les quals estaven adreçades als negocis que havien hagut de tancar a causa de l'estat d'alarma.

Fins ara, aquest suport econòmic anava destinat principalment al petit comerç i a establiments de restauració, els quals no podien treballar a causa del confinament. L'objectiu era que els negocis "que no havien facturat o havien facturat molt poc durant l'estat d'alarma" poguessin pagar les despeses que suposava tornar a obrir complint totes les normatives sanitàries vigents, ha dit el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora.

Ara, des del Consell han vist que "hi ha recursos suficients perquè empresaris de totes les disciplines puguin optar als ajuts", ha afegit Alzamora. L'objectiu de la campanya és donar suport al teixit productiu de Mallorca i pal·liar l'impacte de la crisi sanitària del covid-19 que patiran els autònoms i les petites empreses. Cal recordar que la convocatòria, la qual és possible gràcies a la col·laboració amb la Cambra de Comerç, finalitza el 30 d'octubre.

El Pla de reactivació econòmica i social de Mallorca, 'Mallorca Reacciona', disposa d'una partida de 800.000 euros i permet que el sol·licitant rebi fins a 1.000 euros per cobrir les despeses en material sanitari i higiènic, equips de protecció individual i senyalització i per adaptar els negocis als canvis provocats pel covid-19. D'aquesta manera, el Consell pretén impulsar la reobertura del teixit productiu i econòmic.

stats