Economia 11/05/2020

Els concursos de creditors baixen un 12,7% a les Balears fins al març

A l'Estat la xifra es va reduir un 19,9%

Ara Balears
1 min
Treballadors de la construcció. / I. BUJ

PalmaEl nombre de deutors concursals a les Balears el primer trimestre de l'any ha estat de 48, la qual cosa en suposa un descens d'un 12,7% respecte del mateix període de l'any passat. 45 han estat voluntaris i tres, necessaris, segons ha informat l'agència Efe.

A l'Estat, el nombre d'empreses que es varen declarar en concurs de creditors es va reduir un 19,8% al tancament del primer trimestre en comparació amb el mateix període de l'any passat, fins a situar-se en 974, segons les dades publicades aquest dilluns per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

L'Enquesta de Procediment Concursal mostra que, per a un total de 1.501 deutors concursals –empreses i persones físiques amb i sense activitat empresarial–, 1.430 varen ser voluntaris i 71 varen ser necessaris.

Entre els mesos de gener i març d'enguany va entrar en concurs de creditors un 23,9% menys d'empreses que el darrer trimestre del 2019. El nombre de famílies que es varen declarar en concurs també va sofrir un fort descens el primer trimestre, d'un 26,6%, amb la qual cosa baixa en sis dels set darrers trimestres.

L'INE destaca que cal esperar que els pròxims trimestres augmentin els deutors, ja que la pandèmia del coronavirus ha impactat en la taxa de resposta dels jutjats, que ha caigut al 34%; per aquest motiu, l'estadística s'ha completat amb dades del BOE, fins al 85% dels òrgans judicials que habitualment hi col·laboren.

Entre els mesos de gener i març d'enguany varen entrar en concurs de creditors un 23,9% menys d'empreses que el darrer trimestre del 2019. La variació del nombre de deutors del primer trimestre sobre el quart dels cinc darrers és, en aquesta ocasió, del 24,2%

stats