Economia 08/03/2023

Comprar una casa a les Balears és un 6% més car que l'any passat

L'Arxipèlag continua sent la comunitat autònoma de l'Estat on és més car adquirir un habitatge

1 min
Imatge de Cala Llamp, Andratx

PalmaEl preu de l'habitatge a les Illes Balears ha augmentat un 5,9% els darrers dotze mesos. Segons les dades publicades aquest dimecres per l'Institut Nacional d'Estadística, l'Arxipèlag és, de nou, la comunitat autònoma de l'Estat on més ha augmentat el preu per comprar una casa.

A més, les Balears es mantenen també com la regió espanyola on més cars són els habitatges. D'aquesta manera, les Balears lideren el rànquing de les comunitats autònomes on més car és comprar una casa per davant de Madrid i Catalunya. Per contra, Extremadura és la més barata. Tot i aquest increment interanual, l'INE ha destacat que en el darrer trimestre s'ha registrat un descens de l'1,1% en comparació amb el darrer trimestre del 2022.

L'Arxipèlag és la comunitat més cara tant per comprar un l'habitatge nou com de segona mà. En aquest sentit, l'habitatge nou s'ha encarit un 6,5% en un any i un 0,9% si es compara amb el trimestre anterior; mentre que el preu de les cases de segona mà va baixar un 1,4% entre trimestres, però és un 5,8% més cara que un any abans.

L'INE ha destacat, també, que en el quart trimestre de 2022, el preu a Balears va ser un 12,2% més alt que en el mateix període de 2007 i un 71,3% superior al mínim aconseguit a principi de 2013.

stats