Tecnologia
Economia 06/10/2022

La compra de Twitter, el primer pas de Musk per crear "l'apli per a tot"

El fundador de Tesla suggereix que vol convertir la xarxa social en una plataforma similar a la xinesa WeChat

P. S. A.
2 min
Elon Musk, president de Tesla

BarcelonaDesprés d'unes hores de silenci, el primer missatge del fundador de Tesla, Elon Musk, havent reactivat la compra de Twitter per 44.000 milions de dòlars, va ser un avís críptic sobre els seus plans de futur per a la plataforma. El magnat sud-africà va anunciar amb un tuit a la mateixa xarxa social que l'adquisició és un "accelerador" per posar en marxa X, el seu nou projecte d'"aplicació per a tot".

Aquesta iniciativa seria la mateixa que Musk va presentar en converses internes amb inversors de Twitter, segons una presentació publicada al maig pel diari The New York Times. En aquesta reunió, l'home més ric del món parlava d'un nou producte que volia implementar el 2023 amb una base de 9 milions de subscriptors i que arribaria als 108 milions en cinc anys, segons les seves prediccions. L'empresari va assegurar a un dels seus seguidors que la compra de Twitter accelerarà la creació d'X entre tres i cinc anys.

Encara que no ha revelat més detalls sobre aquesta "aplicació per a tot", la nova plataforma podria replicar l'èxit de WeChat a la Xina, ja que els usuaris la fan servir per a multitud d'usos, des de reservar viatges fins a fer pagaments mòbils o consultar notícies.

X també era el nom del hòlding que l'empresari ja havia creat en el seu primer intent frustrat de comprar la xarxa social. A més, Musk és propietari del domini "X.com", un banc digital que va cofundar fa dues dècades i que es va acabar convertint en la companyia de pagaments electrònics PayPal. Aquesta lletra de l'alfabet llatí ha obsessionat el fundador de Tesla fins al punt que també és el nom d'un dels seus fills amb la cantant Grimes, a qui va batejar com a X AE A-XII.

Judici pendent

Tot i que la proposta de compra va ser acceptada immediatament per Twitter, fonts properes a la negociació han recordat aquest dimecres a l'agència Reuters que les dues parts encara han d'arribar a un acord per posar fi al litigi que les enfronta. L'equip legal de la xarxa social i els advocats de Musk van informar dimarts el jutge dels seus intents de superar la desconfiança mútua i aconseguir tancar un acord. El judici havia de començar el 17 d'octubre a l'estat de Delaware.

stats