Economia 08/04/2020

La Comissió Europea augmenta les ajudes a empreses balears de transport de mercaderies

Enguany podran rebre fins a 800.000 euros i fins ara el màxim era de 200.000 euros en tres anys

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu

PalmaLa Comissió Europea ha decidit incrementar les ajudes per a les empreses de transport de mercaderies que operen a les Balears fins a 800.000 euros només enguany. La portaveu del Govern, Pilar Costa, ha dit que és una mesura "molt important" per a l'economia insular perquè fins ara només es donaven 200.000 euros al llarg de tres anys.

Costa ha comentat que la comissió entén que la crisi provocada per la pandèmia de coronavirus "produeix una pertorbació en l'oferta i la demanda" i molta "incertesa" sobre els plans d'inversió i l'impacte en la liquiditat de les empreses, cosa que "posa en perill la seva supervivència". La portaveu ha dit que el Govern ja havia demanat aquesta mesura perquè perjudica la competitivitat de les empreses de les Illes fins i tot en una situació de normalitat.

L'increment de les ajudes és una mesura adoptada per l'organització europea per afrontar la crisi del covid-19. La Conselleria de Mobilitat ha explicat en una nota de premsa que sempre ha defensat que no s'aplicassin regles de mínims d'ajudes a les empreses transportistes com tampoc es fa a les Illes Canàries.

L'Executiu balear ha recordat que l'Estat va aprovar al febrer una modificació de la normativa que regula la compensació al transport marítim i aeri de mercaderies que treballa a les Balears. La modificació va permetre obtenir una compensació del 65% del cost mitjà de productes originaris de les Illes. També incloïa per primera vegada ajudes al transport interinsular de mercaderies que fins ara no era subvencionable en els mateixos percentatges que amb la Península.

stats