Economia 15/02/2021

Els comerços de Menorca van perdre fins a un 90% de facturació al gener

Suspenen la Fira dels Estocs, prevista per a principi de març

Iván Martín
1 min
La Fira dels Estocs no es podrà dur a terme tot i millorar les dades de contagis per coronavirus.

MaóEl president de l'associació de comerciants de Menorca (Ascome), Vicente Cajuso, ha assegurat que la caiguda de facturació del gener ha arribat en determinades tipologies comercials al 90%. El president ha explicat que la falta d'esdeveniments socials i de viatges obligarà a plantejar el futur de molts comerciants, i alguns hauran de tancar. D'aquesta manera, les botigues de roba "de marca" i de productes de regal "d'alt nivell adquisitiu", així com les joieries, estan al límit, segons explica Cajuso: "En aquests establiments han ingressat un 90% menys que el gener del 2020. Amb aquests nombres és insostenible".

Pel que fa a la pròxima temporada turística, Cajuso confia en la vacunació grupal com a única eina per combatre la incertesa que envolta la societat i garantir una activitat econòmica "mínima". Per això, Ascome se suma a la demanda perquè el Govern balear pressioni el govern espanyol i iniciï la vacunació a les Illes: "El turisme és cabdal per a nosaltres i creim que hauríem de ser una prioritat per a Madrid". Les perspectives tampoc són les millors per a la Setmana Santa, que Cajuso dona per perduda, a més de visualitzar l'estiu com una temporada "similar a la de l'any passat i que dependrà del turisme estatal". Per tot, afirma el president dels comerciants menorquins, "em conformaria amb una temporada que arribàs a un 50% del que suposà la del 2019".

Finalment, Cajuso ha anunciat la suspensió de la Fira dels Estocs, que s'havia de fer a principi de març. És la primera vegada que no es durà a terme, perquè l'edició anterior es va poder organitzar malgrat la pandèmia.

stats