Economia 27/02/2020

Centenars de comerços del centre de Palma tanquen durant una hora per protestar contra l'Ajuntament

Reclamen que dinamitzi els carrers per als vianants per evitar la fallida dels negocis

Ara Balears
2 min
WhatsApp Image 2020-02-27 at 11.00.59 (1)

PalmaCentenars de comerços del centre de Palma han tancat les seves portes durant una hora com a protesta pels canvis de mobilitat que ha duit a terme l'Ajuntament de Palma. Sota el lema 'Es traspassa', els comerciants han criticat que "si el Consistori tanca els carrers al trànsit i no duu a terme un pla de dinamització el comerç urbà es veurà obligar a tancar".

Les patronals han deixat clar que no estan en contra que es tanqui al trànsit a determinades zones però el tancament, expliquen, "ha de dur-se a terme amb un pla de millora i embelliment a curt termini". A més, han recriminat a l'Ajuntament que tanqui els carrers al trànsit sense adequar-los, embellir-los ni fer-los atractius per als vianants.

La protesta, que ha començat amb el tancament dels comerços del centre de Palma a les 11 h, ha finalitzat amb una concentració a la plaça de Cort i la participació en el ple de l'Ajuntament de Palma.

A més dels comerciants de la zona, a la protesta s'hi han sumat l'Associació Nacional de Grans Empreses de Distribució, CAEB, CAEB Restauració, PIMEM, PIMEM Restauració, l'Associació d'Empreses de Distribució d'Alimentació, Begudes i Neteja, i els comerciants dels mercats de l'Olivar i Pere Garau.

Davant les protestes dels comerciants, el tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, ha assegurat que "totes les conversions en zona de vianants que hem fet fins ara han agradat als veïns i han revitalitzat comercialment les zones". A més, Dalmau també ha recordat que conversions en zona de vianants com la dels carrers dels Oms o Blanquerna "també aixecaren molta polèmica i preocupació entre els comerciants de la zona però l'acabaren revitalitzant".

Tot i això, el tinent de batle de Mobilitat Sostenible ha assegurat que "estam oberts a arribar a acords amb els comerciants i els ciutadans" i ha reiterat que l'objectiu de l'equip de govern és que "el vianant pugui recuperar el seu espai".

L'oposició ataca l'Ajuntament

El PP i Ciutadans han criticat amb duresa la decisió de convertir en zona de vianants algunes àrees del centre de Palma i han defensat que amb aquesta mesura "perjudicaran els comerciants i provocaran molts tancaments".

La portaveu popular del PP a l'Ajuntament de Palma,

stats