Economia 14/07/2021

Prop d'una cinquantena persones es manifesten per demanar la pujada de l'SMI i la derogació de la reforma laboral

La concentració s'ha fet davant la Delegació del govern de l'Estat i ha estat convocada per CCOO i UGT

ARA Balears
1 min
Els sindicats han exigit al Govern central que actuï i compleixi amb els compromisos socials

PalmaMig centenar de persones s'han concentrat aquest dimecres dematí davant la Delegació del govern. Els manifestants, capitanejats pels sindicats de treballadors CCOO i UGT, han aixecat la veu per exigir al govern espanyol que compleixi i apugi el Salari Mínim Interprofessional (SMI) durant el 2021 i que derogui finalment la reforma laboral. Aquesta mobilització s'ha fet aquí, però també al conjunt de tot l'Estat per reclamar agilitat i que finalment l'executiu posi fil a l'agulla.

Els mesos comencen a passar i les promeses del govern no arriben. El secretari general d'UGT a les Illes Balears, Lorenzo Navarro, ha reclamat precisament això, que el govern "compleixi l'agenda social a què es va comprometre." Navarro considera que, sobretot, la pujada de l'SMI segueixi la tendència ascendent, ja que cal tenir en compte que el 2020 va quedar congelat i, segons explica, "això no té justificació i castiga els més desfavorits." Pel que fa a la reforma laboral, també ha destacat que és essencial, ja que la legislació actual "és la gran causant de la temporalitat i la precarietat del nostre mercat laboral."

Per altra banda, el secretari de CCOO a les Balears, José Luis García, ha seguit la mateixa línia. Ha demanat també "derogar els aspectes més perjudicials de la reforma laboral." Ha clamat contra l'excessiva temporalitat, que considera que és el gran mal del mercat laboral de les Illes. En relació amb el Salari Mínim Interprofessional, també ha defensat que és el paraigua on s'emparen molts treballadors. Per això, ha exigit frontalment que l'executiu actuï, compleixi i apugi el salari mínim.

stats