Economia 09/09/2019

Cinc empreses hoteleres mallorquines se situen entre les 100 més grans del món

Meliá, Barceló, Riu, Iberostar i el Grupo Piñero entren en un rànquing dominat per Marriot, Jin Jiang i Hilton

Carles Tudurí
1 min
Imatge d'un hotel de Meliá.

PalmaCinc cadenes hoteleres mallorquines se situen dins el rànquing de les 100 empreses hoteleres més grans del món elaborat per la revista nord-americana Hotelsmag. Meliá, Barceló, Riu, Ibersotar i el Grup Piñero són les empreses amb seu a les Illes que es col·loquen en aquest llistat que inclou cada any informació sobre les cadenes d'allotjament més grans i que ha estat recollit per 'Cinco Días'.

A part d'aquestes empreses, també es troben al rànquing les companyies espanyoles NH, Eurostars, H10. Les cinc primeres espanyoles baixen en el rànquing, ja que varen tancar el passat exercici amb menys hotels i habitacions que el 2017. Les dues úniques que pugen posicions són Eurostars i Grup Piñero. Entre les 300 hoteleres més grans també hi ha les empreses de les Illes Palladium, Princess, Be Live, Hoteles Globales, Hipoteles i Playasol Eivissa.

Les primeres cadenes del món són Marriot internacional, amb 1,3 milions d'habitacions; Jin Jiang International, amb 941.000; Hilton, amb 912.000; Intercontinental, amb 836.000, i Wyndham, amb 809.000.

stats