Economia 15/02/2018

Un centenar de jubilats demanen "pensions dignes" a Rajoy

Comissions i UGT han convocat una concentració davant la Delegació del govern central a Palma

Jaume Ribas
1 min
Els pensionistes concentrats davant la delegació del Govern.

PalmaEls secretaris de Comissions Obreres (CCOO) i UGT han convocat aquest dematí una concentració per exigir al president Mariano Rajoy “unes pensions dignes” davant la Delegació del govern central a Palma.

Els jubilats s'han concentrat contra la pujada d'un 0,25% anual de les pensions. Aquest 0,25% és l'augment mínim legalment establert en la fórmula de revalorització introduïda en l'última reforma de les pensions.

Les banderes dels sindicats amb la Delegació del Govern de fons.

Segons la secretària de formació de la Unió de Pensionistes i Jubilats de la UGT, Mundi Bustins, “les dades de la UGT indiquen que un 54% dels pensionistes de Balears només cobra entre 600 i 700 euros i un 73% no arriba als 1.000 euros”. Per això, ha reivindicat que “de cap de les maneres podem continuar amb el 0,25%” i ha insistit que “han de derogar aquesta reforma i ens han de pujar, com a mínim, el que pugui l'IPC”.

Una altra portaveu sindical, la secretària general de la Federació de Pensionistes i Jubilats de Comissions Obreres, Rafaela García, ha expressat que “no lluitam només per nosaltres, lluitam pels joves que venen després de nosaltres i que tenen treballs precaris”. També ha criticat la manca “d'escoletes i centres de dia”, que suposen sovint una càrrega extra per a les persones jubilades, especialment les dones. A més, segons la sindicalista, els pensionistes “han perdut doblers i poder adquisitiu” amb l'augment del 0,25% de Rajoy.

stats