Un centenar de jubilats demanen "pensions dignes" a Rajoy

Comissions i UGT han convocat una concentració davant la Delegació del govern central a Palma

Els secretaris de Comissions Obreres (CCOO) i UGT han convocat aquest dematí una concentració per exigir al president Mariano Rajoy “unes pensions dignes” davant la Delegació del govern central a Palma.

Els jubilats s'han concentrat contra la pujada d'un 0,25% anual de les pensions. Aquest 0,25% és l'augment mínim legalment establert en la fórmula de revalorització introduïda en l'última reforma de les pensions.

Segons la secretària de formació de la Unió de Pensionistes i Jubilats de la UGT, Mundi Bustins, “les dades de la UGT indiquen que un 54% dels pensionistes de Balears només cobra entre 600 i 700 euros i un 73% no arriba als 1.000 euros”. Per això, ha reivindicat que “de cap de les maneres podem continuar amb el 0,25%” i ha insistit que “han de derogar aquesta reforma i ens han de pujar, com a mínim, el que pugui l'IPC”.

Una altra portaveu sindical, la secretària general de la Federació de Pensionistes i Jubilats de Comissions Obreres, Rafaela García, ha expressat que “no lluitam només per nosaltres, lluitam pels joves que venen després de nosaltres i que tenen treballs precaris”. També ha criticat la manca “d'escoletes i centres de dia”, que suposen sovint una càrrega extra per a les persones jubilades, especialment les dones. A més, segons la sindicalista, els pensionistes “han perdut doblers i poder adquisitiu” amb l'augment del 0,25% de Rajoy.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF