Economia 02/01/2019

La campanya de rebaixes crearà més de 400 contractes temporals a les Illes

Això suposa un increment d'un 5% respecte de l'ocupació generada l'any passat

Ara Balears
1 min
Les contractacions són principalment a l'àrea d'atenció al client.

PalmaLa campanya de rebaixes donarà lloc a 417 contractes, respecte dels 397 de l'any anterior, amb un increment del 5%, amb la qual cosa les Balears se situen en la penúltima posició pel que fa a la creació d'ocupació, només per davant d'Extremadura, que assolirà els 360 contractes, segons un informe d'Adecco.

Aquestes contractacions es concentraran en els sectors vinculats al gran consum, com l'alta perfumeria, la cosmètica, l'electrònica, les botigues de juguetes, l'alimentació, la distribució, la imatge, el so, la logística, el transport i la indústria tèxtil, entre d'altres, segons informa Efe.

Per tipus de lloc, el major nombre de contractes es farà a les àrees d'atenció al client i força de vendes, que seran "els grans beneficiats", segons l'informe d'Adecco.

A tot l'Estat, la campanya de rebaixes generarà més de 120.000 contractes, un 4,1% més que l'any anterior. Catalunya se situa en la primera posició, ja que crearà 23.070 nous llocs de treball. La Comunitat de Madrid i el País Valencià són les següents comunitats que generaran més ocupació, amb 16.480 i 16.300 contractes respectivament durant el període de rebaixes. Els majors increments en la contractació respecte del 2018 són els de Catalunya, un 9%, la Comunitat de Madrid, amb un 8%, i Castella i Lleó, amb un 8%.

stats