Economia 18/09/2019

Calviño adverteix d'una tardor "molt complicada" per a l'economia

La ministra de Finances en funcions ha demanat a l'oposició no caure en "alarmismes"

Laia Forès
1 min
La ministra d'Economia, Nadia Calviño, en una imatge recent.

MadridEl govern espanyol en funcions es resisteix a revisar les previsions de creixement de l'economia espanyola per a aquest any. L'executiu fins i tot ha dit en les últimes setmanes que el creixement podria ser superior al 2,2% del PIB previst oficialment. Però la ministra d'Economia en funcions, Nadia Calviño, ha refredat aquest dimecres les bones expectatives econòmiques i ha advertit d'una tardor "molt complicada" en termes econòmics.

La titular d'Economia en funcions responia així a una interpel·lació a la sessió de control d'aquest dimecres al Congrés del secretari general el PP, Teodoro García Egea. El dirigent popular, ja en precampanya electoral, ha retret a Calviño que "Espanya està pitjor" en termes econòmics que abans de l'arribada del PSOE a la Moncloa i li ha reclamat que prengui mesures "davant l'evident desacceleració".

Calviño ha demanat al PP que eviti "alarmismes" i "sobrereaccions" i que no repeteixi "xifres i comparacions absolutament il·legítimes i incorrectes". Segons la ministra, durant l'etapa de govern del PSOE la confiança en l'economia espanyola ha millorat "gràcies a una gestió responsable dels recursos i a una política econòmica clara, comprensible i que compta amb el suport d'organismes internacionals i mercats financers".

Segons la titular d'Economia, l'acció "responsable" del seu executiu "és la que Espanya necessita davant una tardor que serà molt complicada", ha assegurat. Els riscos que ha citat Calviño són la ralentització de l'economia, el Brexit i el risc de recessió d'Alemanya. "En un entorn complicat és quan és important tenir un govern sensat i responsable", ha dir Calviño a les portes de la dissolució de les Corts i la convocatòria d'eleccions per al 10 de novembre.

stats