Economia 16/03/2021

Calvià rebrà tres milions d'euros en ajudes directes per al sector productiu

El Consistori n'aportarà dos i el Govern i el Consell de Mallorca, la resta

ARA Balears
1 min
L'Ajuntament de Calvià ha presentat aquest dimarts la convocatòria d'ajudes directes.

PalmaL'Ajuntament de Calvià posa en marxa una convocatòria d'ajudes directes per al sector productiu del municipi, amb un total de tres milions d'euros, 2.022.000 dels quals els aporta el Consistori i la resta, 489.243 euros cadascun, el Govern i el Consell de Mallorca. Segons ha informat l'Ajuntament calvianer, es tracta d'ajudes d'una quantitat fixa de 3.000 euros per centre de treball o establiment, amb un màxim de dos establiments per persona.

El Consistori ha assenyalat que aquesta convocatòria és compatible amb qualsevol altre ajut municipal o d'una altra administració, però no podran sol·licitar la subvenció les persones que hagin rebut alguna de les ajudes del pla de mesures Mallorca Reacciona que atorga el Consell.

El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez, ha explicat que la convocatòria introdueix novetats respecte d'altres ajudes. Així, per sol·licitar l'ajut, només serà necessari aportar una declaració responsable, com a garantia que es compleixen els requisits. A més, no serà necessari justificar a posteriori la inversió que faci la persona beneficiària.

Una altra de les novetats destacades és que les persones que al llarg de 2020 hagin contret deutes tributaris i davant la Seguretat Social, o tinguin deutes davant l'Administració, i que no siguin superiors a les subvencions que puguin rebre, podran sol·licitar l'ajuda.

stats