Aquest és el calendari de festius del 2022

Els comerços podran obrir fins a deu dies festius

2 min
Un comerç durant les rebaixes.

BarcelonaEl Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat aquest dijous el calendari laboral a Espanya per al 2022 elaborat pel ministeri de Treball. Hi haurà 12 festius que cauran en dies laborables (de dilluns a dissabte), dels quals set són festes estatals que no es poden substituir. Es tracta de Cap d'Any (1 de gener), el Divendres Sant (15 d'abril), la Mare de Déu d'Agost (15 d'agost), el Pilar (12 d'octubre), Tot Sants (1 de novembre), el Dia de la Constitució (6 de desembre) i la Puríssima (8 de desembre). A aquests set se li ha de sumar el dia de Reis (6 de gener), que tot i que sí que es podria substituir, totes les comunitats autònomes han decidit fer.

Tenint en compte que el Primer de Maig (1 de maig), i el de dia Nadal (25 de desembre) cauen en diumenge, els altres quatre festius que cauen entre dilluns i dissabte són el dia de la mona o Dilluns de Pasqua (18 d'abril), la Segona Pasqua (6 de juny), Sant Joan (el 24 de juny) i Sant Esteve (26 de desembre).

A la resta d'Espanya la majoria de comunitats fan festa el Dijous Sant (14 d'abril), i el 2 de maig tampoc treballaran a Andalusia, Aragó, Astúries, Castella i Lleó, Extremadura, Múrcia o Madrid.

A aquests dies també s'hi hauran de sumar les dues festes locals de cada municipi, que són retribuïdes i no recuperables i permeses per llei. Segons aquest calendari, doncs, hi haurà un macropont al mes de desembre, ja que el Dia de la Constitució caurà en dimarts i el dia de la Puríssima en dijous.

Els comerços podran obrir 10 dies festius

De tots els dies festius, n'hi haurà fins a deu que podran tenir activitat comercial, segons ha dictaminat el Govern. Alguns dels més sonats seran el diumenge posterior al black friday o el diumenge 18 de desembre, abans de nadal. Així i tot, el sector no ha aconseguit que l'Executiu acceptàs la seva petició de donar-li un dia més a canvi del que van perdre aquest any amb el 3 de gener, per mor de les restriccions covid-19.

Aquests són els festius d'obertura comercial pel 2022

  • 2 de gener. Cau en diumenge.
  • 16 de gener. Cau en diumenge.
  • 14 d'abril, Dijous Sant.
  • 26 de juny. Cau en diumenge. És el primer després de l'inici de les rebaixes.
  • 15 d'agost, Mare de Déu d'Agost. Cau en dilluns.
  • 4 de setembre. Cau en diumenge. Abans de l'inici escolar.
  • 12 d'octubre, el Pilar. Cau en dimecres.
  • 27 de novembre. Cau en diumenge. És el posterior al Black Friday.
  • 8 de desembre, la Puríssima. Cau en dijous.
  • 18 de desembre. Cau en diumenge. L'últim abans de nadal.

stats