Economia 23/09/2019

La caiguda de Thomas Cook treu del mercat més de 353.000 places a les Illes

Aquests són els seients programats des d'aquest setembre fins al final de la temporada d'estiu del 2020

Ara Balears
1 min
L'aerolínia de Thomas Cook ja ha deixat d'operar

PalmaLa caiguda de Thomas Cook farà perdre a les Balears fins a un total de 353.914 places aèries fins a l'agost del 2020, segons les dades de programació aèria recollides per la plataforma d'informació turística Mabrian. Malgrat tot, la Federació Hotelera de Mallorca ha insistit que es farà feina per trobar alternatives per garantir la connectivitat de les Illes amb vista a la propera temporada d'hivern i la de l'estiu del 2020.

Per al que queda d'any, aquesta plataforma assenyala que Thomas Cook tenia programades 107.854 places i per a la temporada d'estiu, 246.060. El de Palma és l'aeroport més afectat, amb 213.000 seients. Menorca perd 86.000 passatgers i Eivissa, 56.000.

L'arxipèlag canari és la destinació més afectada de tot Espanya, amb la cancel·lació de 745.150 places aèries previstes fins a l'agost del 2020.

El transport discrecional estima cinc milions de pèrdues per la fallida de Thomas Cook

L'Associació Empresarial de Servei Discrecional de Viatgers de Balears calcula unes pèrdues de cinc milions d'euros per la suspensió de pagaments i cessament d'activitat de l'operador turístic Thomas Cook.

La junta directiva de l'agrupació empresarial es reuneix aquest dimarts a la seu de la Federació Empresarial Balear de Transports (FEBT) per abordar aquesta qüestió, segons ha anunciat la patronal en una nota.

La patronal assegura que les empreses de transport discrecional de viatgers per carretera de Balears s'han vist "seriosament afectades" per la fallida del touroperador global, "i s'estimen, d'entrada, unes pèrdues aproximades de cinc milions d'euros només a les Illes en aquest sector".

stats