Economia 18/05/2023

La caiguda del mercat immobiliari illenc continua sense fre

La inflació ha jugat un paper determinant

1 min
El nou PGOU de Palma desclassifica 235 hectàrees de sòl urbanitzable, l'equivalent a 335 camps de futbol.

PalmaLa crisi del mercat immobiliari illenc s'agreuja mentre les compravendes continuen caient. Durant el mes de març es va registrar un descens d'un 26,8% en les transaccions immobiliàries en comparació amb les dades recollides en el mateix període de l'any passat. D'aquesta manera, segons les estadístiques publicades aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), durant el tercer mes d'enguany es van dur a terme 1.418 compravendes d'habitatges.

Des de l'INE apunten al fet que la inflació ha jugat un paper determinant i assenyalen que aquesta caiguda ha afectat tant els habitatges nous com els de segona mà. En aquest sentit, també han informat que de les 1.418 compravendes registrades aquest mes de març, 1.390 eren habitatge lliure; 28, d'habitatge protegit; 392, d'habitatge nou, i 1.206, habitatge de segona mà.

Pel que fa al conjunt de l'Estat, també s'ha registrat un nou descens, però amb xifres molt llunyanes a les de l'Arxipèlag. Durant el tercer mes de l'any s'han fet a Espanya 55.778 operacions immobiliàries, xifra que suposa una caiguda d'un 5,7% en la comparació interanual.

stats