Economia 09/02/2021

CAEB Restauració se suma a les protestes estatals d'Hostelería de España

La patronal lamenta que el sector "sempre paga els plats trencats"

i
Ara Balears
1 min
CAEB Restauració se suma a les protestes estatals de Hostelería de España

Restauració CAEB ha anunciat aquest dimarts que se suma a les protestes de l'organització empresarial Hostelería de España convocades en l'àmbit estatal, ja que, denuncien, sempre són els mateixos "els que paguen els plats trencats". En un comunicat, la patronal ha lamentat que la seva activitat s'hagi vist paralitzada pràcticament completament des de mitjan març del 2020, cosa que ha provocat que molts negocis no tinguessin ingressos, A més, reclamen dialogar amb el Govern per impulsar mesures que reactivin el sector.

La campanya, que té per lema '1 año pagando los platos rotos', reivindica que s'inclogui el sector turístic en el Pla de recuperació i resiliència español perquè es pugui beneficiar dels fons europeus Next Generation. També demanen ajudes directes per compensar la caiguda de l'activitat a causa de les restriccions, així com la reducció del lloguer de locals un 50% durant un període de 12 mesos i la reducció de l'IVA al 5% per a tots els sectors fins a final del 2022.

La patronal ha lamentat, en el comunicat, les filtracions als mitjans de comunicació en relació amb com serà la desescalada. "Una vegada més, ens hem hagut d'assabentar per la premsa de les pretensions de l'Executiu i no entenem per què es creen meses de treball si les decisions ja estan preses", han criticat. Demà dimecres les patronals es reuniran amb el Govern per tractar la reobertura de bars, restaurants i cafeteries, però des de CAEB Restauració ja alerten que "estan amb absolut desacord" amb les mesures de flexibilització que s'han publicat.

stats