Comerç
Economia 06/02/2023

Els bons per gastar en el comerç local illenc tornen el pròxim 21 de març

El Govern durà a terme dues convocatòries, a la primavera i la tardor, amb un total d'1,37 milions d'euros, per tenir 15 euros gratuïts en les compres que superin els 30 euros

1 min
Comerços de Palma

PalmaA partir del pròxim 21 de març, i fins al 15 d'abril, es durà a terme la primera de les dues convocatòries previstes per al 2023 per dinamitzar el comerç local illenc. Els pressupostos inclouen una partida d'1,37 milions d'euros per finançar la campanya, en la qual es tenen 15 euros gratuïts si se superen els 30 euros en la compra.

El Govern ha decidit impulsar la tercera edició després de veure "els bons resultats" de les dues campanyes anteriors. La iniciativa va sorgir arran de la pandèmia, per dinamitzar el comerç de proximitat dels municipis. "Volem propiciar l'enfortiment dels autònoms, les microempreses i les petites empreses del sector comercial detallista", ha apuntat el portaveu de l'Executiu, Iago Negueruela.

Per a la convocatòria de la primavera es preveu el repartiment de 33.333 bons, que suposaran 500.000. En el cas de la segona campanya, que es desenvoluparà entre el 2 d'octubre i el 31 de desembre, l'increment serà considerable, ja que es distribuiran 58.347 bons i 875.000 euros.

La Cambra Oficial de Comerç, com a entitat col·laboradora de la campanya, serà l'encarregada de la gestió i l'execució del programa, i farà de nexe amb els comerços participants per articular la seva adhesió. L'entitat abonarà també als establiments comercials els ajuts corresponents.

stats