Comença la batalla per Atlantia: els Benetton s'avancen a Florentino Pérez i ofereixen 12.700 M€ per quedar-se-la

La família italiana fan un pas entre rumors que ACS presentarà una contraoferta

2 min
Les autopistes d'Abertis, com aquesta del Brasil, són el principal actiu d'Atlantia.

La família Benetton s'ha aliat amb el fons Blackstone per llançar una oferta sobre el 100% de l'empresa de concessions Atlantia. En concret, ofereixen 23 euros per acció, cosa que valora la companyia en quasi 19.000 milions. Com que els Benetton ja tenen el 33% de la companyia, el que estan oferint és pagar 12.700 milions per la part que encara no controlen.

El moviment de la família, propietària també de la famosa marca de roba que du el seu cognom, ha arribat abans que el d'ACS. La companyia que presideix Florentino Pérez va ser la primera —la setmana passada— que va admetre el seu interès per comprar Atlantia, però hores després els Benetton (a través del seu hòlding, Edizione) van assegurar que no es quedarien de braços plegats i que es mourien per evitar que algú els prengui el control de la companyia.

En el cas d'ACS, l'oferta es faria en aliança amb GIP (el fons sobirà de Singapur), que ja controla el 8% de l'empresa, i l'americana Brookfield. En aquest cas, la valoració era d'uns 15.000 milions d'euros.

El principal actiu que hi ha en joc en aquesta operació és la catalana Abertis, companyia que justament van adquirir ACS i Atlantia després d'una aliança entre Florentino Pérez i els Benetton l'any 2018. Atlantia perdrà aquest any el control de les autopistes italianes degut a la crisi que arrossega des que se li va esfondrar un pont a Gènova, de manera que Abertis tindrà les grans concessions d'autopistes del grup.

Des de l'adquisició el 2018, Abertis s'ha demostrat que és una gran font de beneficis per als seus compradors, que pràcticament ja han duplicat la seva inversió inicial: van pagar 6.909 milions en metàl·lic i aquest any ja hauran recuperat quasi 13.000 milions. A més, la previsió és que en els pròxims anys Abertis segueixi repartint generosos dividends, cosa que dona a ACS i Atlantia un important baló d'oxigen per als seus comptes de resultats.

Oferta millorada

L'oferta conjunta d'Edizione i Blackstone suposa millorar en un 5,3% el preu que les accions tenien aquest dimecres (l'última jornada abans de la presentació de l'opa) i un 24% respecte al preu que marcaven quan van començar a sorgir els rumors sobre una possible compra, la setmana passada.

L'objectiu dels Benetton i Blackstone, si aconsegueixen comprar Atlantia, és excloure de borsa la concessionària.

stats