Economia 22/04/2021

El BBVA vol tancar 35 oficines a les Balears i podria acomiadar 37 treballadors

El banc presenta un ERO que afectarà 3.800 treballadors a l'Estat

ARA Balears/ARA
1 min
Una de les oficines del BBVA a les Balears

Palma/BarcelonaL'ERO de BBVA pot suposar el tancament de 35 oficines de l'empresa a les Illes Balears i l'acomiadament de 37 treballadors. Aquesta situació s'emmarca en l'expedient de regulació d'ocupació que va anunciar l'entitat bancària, que afectarà 3.800 treballadors a tot l'Estat, l'equivalent al 16% de la plantilla, i que comportarà el tancament de més de mig miler d'oficines. La retallada afectarà tant els serveis centrals del banc com la seva xarxa comercial.

Aquest mes d'abril, la direcció del banc d'origen basc ha començat les negociacions amb els representants dels treballadors de cara a tancar les condicions de l'expedient. Finalment, el BBVA planteja un ERO que suposaria la reducció en 3.000 persones de la plantilla de la xarxa d'oficines, és a dir, més del 21% del personal d'aquesta àrea, als quals caldria afegir 800 baixes més de treballadors dels serveis centrals. El nombre final de baixes i com es produiran encara no és definitiu, sinó que dependrà de les negociacions entre el comitè d'empresa i la direcció.

L'empresa justifica l'ERO pel context del sector, amb tipus d'interès baixos des de fa anys, la digitalització creixent i la forta competència entre entitats financeres. Això fa que, a parer de la direcció, l'expedient sigui "imprescindible" per mantenir la competitivitat del banc.

L'ERO del BBVA es produeix només dos mesos després de la frustrada fusió de l'entitat amb el Sabadell. A més, s'afegeix al que va presentar recentment CaixaBank arran de l'absorció de Bankia, que pot arribar a afectar més de 700 treballadors a Catalunya i més de 8.000 al conjunt de l'Estat.

stats