Banc Sabadell anuncia un nou ERO

L'entitat bancària no ha concretat la xifra de treballadors que seran acomiadats

1 min
L’edifici de la seu central del Banc Sabadell, una de les entitats que han rebutjat avalar els encausats al Tribunal de Comptes amb el fons de la Generalitat.

BarcelonaDesprés dels expedients de regulació d'ocupació (ERO) de Caixabank i el BBVA, ara és el torn del Banc de Sabadell. Segons ha avançat Nació Digital i han confirmat fonts properes de l'empresa a l'ARA, aquest dilluns al matí l'entitat bancària ha comunicat als sindicats la presentació de l'expedient. En la trobada, però, asseguren les mateixes fonts, no s'ha concretat la xifra d'afectats tot i que els sindicats avancen que serà un 10% dels 15.000 persones que treballen el banc i que tindrà especial incidència entre el personal de les sucursals bancàries.

"Hi ha hagut una primera presa de contacte amb els sindicats per comunicar-los la presentació de l'ERO", han afirmat aquestes fonts, que han avançat que el proper dijous hi haurà una segona reunió on es preveu que es concreti la xifra de persones que es quedaran sense feina.

Les mateixes fonts han assegurat que s'espera que gran part dels afectats sigui via prejubilacions i baixes voluntàries tot i que també reconeixen que hi haurà "extincions de contractes". "El motiu de l'ERO és preservar la viabilitat de la companyia", han afegit.

De fet banc de Sabadell ja va reduir la plantilla l'any passat a través de prejubilacions en 1.800 persones.

Aquest ERO se suma els ja presentats en el sector aquest any per Caixabank, després de la seva absorció amb Bankia, i que afecta 6.452 treballadors, i el del BBVA que ha acabat reduint la plantilla 2.935 persones.

stats