Economia 07/07/2020

Balears, l'única comunitat on ha pujat el preu de l'habitatge el segon trimestre de l'any

El preu per metre quadrat a les Illes ha pujat un 0,4%, mentre que a la resta de l'Estat ha baixat un 6,1%, segons un informe d'Idealista

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu

PalmaLes Illes Balears són l'única comunitat de l'Estat on ha pujat el preu de l'habitatge el segon trimestre de l'any, amb un 0,4%, segons ha informat Idealista en un comunicat. Concretament, el metre quadrat ha quedat establert en 3.087 euros i, si es fa referència a les xifres interanuals, el preu ha augmentat un 2,4%.

Per municipis de l'Arxipèlag, el comportament ha estat diferent. L'increment més alt s'ha produït a Deià, amb un 8%, i el segueixen Sant Joan, amb un 5,7%; Costitx, amb un 5,5%, i Algaida, amb un 5,3%. Respecte dels municipis on s'han registrat caigudes en el preu, han estat Capdepera, amb un 13%, Llubí i sa Pobla. A Palma els preus s'han incrementat un 1,7%. Segons l'informe, Formentera continua sent la zona més exclusiva de les Illes, amb 7.622 euros el metre quadrat.

Aquest augment en el segon trimestre a les Illes contrasta amb l'activitat del conjunt estatal, on els preus de l'habitatge han baixat un 6,1% en aquest període. En el comunicat expliquen que totes les comunitats, excepte les Illes, han patit caigudes en els preus en aquest segon trimestre, encara que 21 capitals han aconseguit mantenir els preus i han acabat el trimestre amb xifres positives.

El cap d'estudis d'Idealista, Fernando Encinar, ha assegurat que encara que és molt prest per saber com ha afectat la crisi del coronavirus el mercat immobiliari, a escala estatal s'ha produït "la major caiguda dels preus d'ençà que fan els estudis". Tot i això, Encinar remarca que no totes les zones tindran el mateix comportament en el mercat.

stats